IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката в БДЖ приключва*

Синдикати и ръководството на "БДЖ пътнически превози“ подписват колективния трудов договор

12:01 | 17.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Стачката в БДЖ приключва*

Ръководството на „БДЖ Пътнически превози” и представители на синдикатите са взели решение за подписването на колективния трудов договор, съобщиха от пресцентъра на дружеството. 

Колективният трудов договор ще бъде подписан в понеделник, коментира пред БТА председателят на съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров.

"Постигнахме споразумение по всички спорни точки - по социалните параметри и по казусите, свързани с мерките, които ще позволят на ръководството да продължи реформите в компанията", посочи Владимиров.

Колективният трудов договор в “БДЖ Товарни превози” беше подписан по-рано през седмицата.

По данни на ръководството на холдинга загубите заради стачката са над 2,5 млн. лева. Заради тях има вероятност да бъдат забавени януарските заплати на работещите в железниците, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

“Трябва да уточним точните текстове, за които се договорихме вчера. Вярвам обаче, че има съгласие по почти 100% от въпросите”, заяви Йордан Недев – изп. директор на БДЖ.

Той заяви, че доходите на железничарите ще бъдат запазени до 1 юни, а тогава влиза в сила бонусна система, която ще определя възнаграждението на служителите въз основа на постигнатите от тях резултати. 

Все още не е намерено решение на проблема с изплащането на задълженията към германската банка KfW. Заради дълговете може да се стигне до запориране на 25-те мотриси Siemens.

От днес спира стачката на служителите в Националната компания “Железопътна инфраструктура”, стана ясно късно снощи. 

Стачката в БДЖ продължи 24 дни. От днес влаковете отново се движат по разписание.

Всичко за реформите в БДЖ четете тук!

* Актуализирано към 13.15 ч. с изказването на Владимир Владимиров и в 17,40 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още