IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 15 млн. лв. се отпускат за мерки, свързани с приемането на България в Шенген

Кабинетът прие нови неотложни действия, които ще се изпълняват през 2012 г.

15:50 | 28.12.11 г. 2
Още 15 млн. лв. се отпускат за мерки, свързани с приемането на България в Шенген

Правителството одобри план за действие за изпълнение през 2012 г. на неотложни мерки, свързани с присъединяване на България към Шенгенското пространство, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

За реализацията на този план в бюджета за следващата година са заложени 15 млн. лева.

Преобладаващата част от новите мерки включват довършителни дейности по вече реализирани проекти, които трябва да се изпълнят от Министерството на вътрешните работи и областните управители на Видин, Хасково, Кюстендил, Бургас и Софийска област.

След като в началото на 2011 г. бяха завършени нормативните и технически условия за прилагането на шенгенското законодателство, предстои приключването на някои инфраструктурни проекти, както и реализацията на дейности по осигуряването на комуникацията, прилагането на модерни информационни технологии, обучението на персонала и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Jay Gould
преди 12 години
Тя корупцията ако се бореше с пари ........ Няма да влезем докато е на власт тоя кабинет. Казах го още преди 2 години, след като ги видях какви хора назначават в администрацията и съда. За да влезем в Шенген поне 500 човека трябва да влязат в затвора. Ама как Бойко ще тикне зад решетките някой митничар с който е играл мач :)) И 150 милиона да дадат, Шенген е бита карта докато тази шайка комунисти и крадци е на власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
bbzz24
преди 12 години
уфффм, от ЕС ни говорят да борим корупцията, ние си слагаме огради и тем подобни, а после защо не ни приемали....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още