IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закриват болницата в Дулово

Общинската болница е една от първите, която ще бъде принудена да затвори врати, заради финансови дългове

17:27 | 13.01.12 г.
Закриват болницата в Дулово

Общинската болница в Дулово спря приема на пациенти за стационарно лечение. След почти петгодишна агония и оцеляване на ръба здравното заведение върви към окончателно закриване, съобщи БНТ.

Основните причини са натрупаните задължения за над 3,5 млн. лева и липсата на лекари-специалисти в лечебното заведение. Две от трите отделения на болницата – вътрешното и неврологичното, са под ключ още от първите дни на новата година. Осем лекари напуснали и така квалифицираните кадри се оказали под санитарния минимум за съществуване на отделенията. 

Единственото звено, което понастоящем отговаря на медицинските стандарти, е детското отделение. Но само с него болницата не може да запаси статута си, нито да се издържа от приходи по клинични пътеки. До края на седмицата малките пациенти ще бъдат изписани и отделението също ще затвори.

В болницата работят около 80 души, повече от половината са получили предизвестия за освобождаване. След 2 години опити да спаси болницата управителката също подала оставка.

Болницата разчита на помощ от държавата, но засега получава само обещания. Междувременно персоналът си отива и дори в бъдеще да се намери решение на финансовите проблеми, няма да има кой да лекува пациентите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още