IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задълженията на общините през 2011 г. се изчисляват на около 150 млн. лева

Местните администрации отчитат почти 100 млн. лева несъбрани вземания за миналата година

13:13 | 16.01.12 г.
Задълженията на общините през 2011 г. се изчисляват на около 150 млн. лева

Общините се очаква да приключат 2011 година с около 150 млн. лева неразплатени задължения и с близо 100 млн. лева несъбрани вземания, съобщи заместник- изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в България Теодора Дачева пред журналисти в Добрич.

Част от общинските администрации са постигнали договорености със своите кредитори за разсрочено плащане, допълни Дачева, цитирана от БТА.

Сдружението на общините призовава местните власти да положат всички усилия за събирането от граждани и фирми на дължимите данъци и такси. От организацията съветват кметовете да залагат по-предпазливо и прогнозните си приходи в бюджетите за 2012 г.

„Нека администрациите да имат по-скоро песимистични прогнози, отколкото оптимистични, за да не натрупат нови неразплатени разходи към края на годината“, призова Теодора Дачева.

Тя информира, че през тази година сдружението ще подготви проект за нов закон за местните данъци и такси. В него ще бъде записана идеята част от данъците върху доходите на физическите лица да отиват в общините, обсъждана с кабинета още от 2010 г.

Ще бъде подготвен и проект за Закон за местните финанси, допълни Теодора Дачева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още