IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат проверки за незаконно забогатяване при имущество над 250 хил. лева

Проверката ще се прави за период не по-малък от 10 години назад, съобщи правосъдният министър Диана Ковачева

17:41 | 17.01.12 г. 4
<p>
	Министърът на правосъдието Диана Ковачева. Снимка: БТА</p>

Министърът на правосъдието Диана Ковачева. Снимка: БТА

Проверки за незаконно забогатяване ще се правят за имущество на стойност над 250 хил. лева и при повдигнато обвинение.

Това предвижда новият проект  на закон за за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност, съобщи правосъдният министър Диана Ковачева на пресконференция, на която представи екипа си.

Освен това ще се проверява как е придобито имуществото за период не по-малък от десет години назад, предаде БТА.

Ковачева увери, че проверките ще засягат само престъпни групи, а не обикновени граждани, от което се опасяваха депутати.

Още в края на декември Диана Ковачева каза, че проектозаконът за конфискация на незаконно придобито имущество ще бъде готов в края на януари, както и че се подготвя нова концепция. Тя отново потвърди, че проектът ще бъде готов до края на месеца, но заяви, че той няма да бъде изработен от ресорното министерство, съобщи БНР.

Зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев съобщи още, че се обмисля изграждането на нов затвор в един от два имота на Министерството на отбраната край София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
БАЦЕ
преди 12 години
За имотите - ясно .....по данъчна оценка трудно ще превишават 250000. Ами , паричките в банките , и тех ли ще броят ??? Та мойте 500 000 са от куфарна търговия в Сърбия ....как ще им докажа произхода. А другите 300 000 са от роднини , работещи в Гърция, Испания и интернетно залагане на мачове . И тия не мога да Оправа.............ми къ шъ бъде ??????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
...Като се замисли човек , думите май не са случайни ! Така се съди в БГ . За ОБИКНОВЕНИ граждани големи и ефективни присъди, за НЕОБИКНОВЕНИ - малки и /или/ условни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
ха ха ха ....ОБИКНОВЕНИТЕ / сякаш има и необикновени/ граждани! Ама, какво да обръща внимание на думите човек в държава, където има забележете: ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА !!!! ха ха ха ! КЛАСА! Боже, къде в каква държава съм се пръкнал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
madcow
преди 12 години
"Ковачева увери, че проверките ще засягат само престъпни групи, а не обикновени граждани"И как различаваме "престъпни групи" от "обикновени граждани"? Цецо ли се произнася, или се изисква все пак да бъдат осъдени? Щото то ако става въпрос и сега може да се конфискуват имоти, придобити от престъпна дейност ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още