IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще успее ли агросекторът да усвои евросредствата до края на 2013 г.?

Как дребният бизнес ще се възползва от гаранционния фонд, акумулирал значителна част от неусвоените субсидии от програмата за селските райони

13:55 | 21.02.12 г. 1
Ще успее ли агросекторът да усвои евросредствата до края на 2013 г.?

Пет години след присъединяването на България в Европейския съюз и две години преди изтичането на първия програмен период от европейското ни членство заетите в агросектора са силно заинтересoвани дали страната ще успее да усвои предоставения ресурс по линия на общата селскостопанска политика и как малките земеделски производители биха могли да получат достъп до това финансиране.

Отговори на тези въпроси ще потърсим по време на предстощия Клуб Investor.bg, посветен на състоянието и развитието на агросектора, успял за последните пет години да достигне най-високо оползотворяване на средствата от директните плащания и целящ да навакса изоставането при усвояването на бюджета от програмата за развитие на селските райони.

Дискусията ще се проведе от 10 часа на 5 март 2012 г. в столичния хотел „Хилтън“.

Лектори и гости на събитието ще бъдат зам. министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, зам. изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев, финансисти, представители на браншови организации, консултанти и експерти от бранша.

Сред обсъжданите теми ще бъдат новите мерки, подготвяни от администрацията за облекчаване на процедурите при кандидатстването за евросубсидии, възможностите, които предоставя новоучреденият гаранционен фонд за кредитирането на малкия и среден бизнес.

Сред дискутираните теми ще бъде и подготовката на бизнеса за усвояването на европейските субсидии през следващия програмен период 2014 – 2020 г.

По традиция събитието е разделено на лекционна, дискусионна и коктейлна част. Регистрация можете да направите тук.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор

Евро Ферт АД

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nivabg.com
преди 12 години
***.nivabg.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още