fallback

Агроминистърът е убеден, че поскъпването на храните преди Великден било овладяно

В условията на свободния пазар министър Мирослав Найденов отново започна да диктува пределните цени на продуктите

15:21 | 03.04.12 г. 4

Преди три седмици цената на яйцата достигна 50 стотинки за бройка         Снимка: БТА

Две седмици преди Великден земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че цените на основните продукти били стабилизирани, предаде БТА.

„Цената на яйцата от т. нар. „свободни кокошки“ вече са около 30 стотинки за бройка, а килограм агнешко месо се предлага средно по 12 лева при 6 лева кланична цена“, обяви Найденов.

Въпреки че в условията на сводобния пазар администрацията не би трябвало да коментира ценообразуването, министърът отново се намеси с предположения, като посочи, че таванът на агнешкото не би трябвало да надвишава 15-16 лева за килограм.

Попитан за вероятните цени на другия традиционен за Великден продукт, козунаците, Найденов препоръча на домакините да го приготвят сами.

"Имаме всички необходими продукти в магазините за това и със сигурност ще останат по-доволни", коментира министърът.

Найденов припомни, че Българската агенция за контрол на храните отново ще засили контрола по празниците с цел пресичане на спекулата. Заловените нарушители ще бъдат санкционирани много строго, предупреди Найденов.

Агроминистърът припомни тезата си, че България трябва да стане нормална държава, където преди празниците цените бъдат намалявани, вместо обратното.

Според него последната Коледа е била първата, при която се е случило да имаме нормални цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:24 | 08.09.22 г.
fallback