IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представиха проект за създаване на марка „Дунав“

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предлага развитие на проекти, съобразени с регионалните особености на териториите около реката

10:26 | 17.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Представиха проект за създаване на марка „Дунав“

Дирекция „Туристическа политика” на МИЕТ представи проект за Пътна карта за създаване на марка „Дунав”, която определя основните етапи за развитие на макро-регионални продукти като възможност за включване на проекти, съобразени с конкретни местни и регионални особености.

Това се случи по време на проведената вчера Трета среща на Ръководната група на Приоритетна област „Насърчаване на културата, туризма и контактите между хората” на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

В срещата участваха представители на 8 държави участнички в стратегията (Германия, Австрия, Унгария, Словакия, Хърватска, Сърбия, Румъния и България), представител на Европейската комисия (ръководител направление „Макро-регионални стратегии), представител на Световната организация за туризъм на ООН, представители на неправителствени организации и наблюдатели.

На срещата се обсъдиха ключови аспекти, свързани с постигането на стратегическите цели на Приоритетната област и с цялостния процес по реализация на Стратегията.

По предложение на МИЕТ се обсъдиха процес и критерии за оценка на проектни предложения, които допринасят за изпълнение на целите на Приоритетната област.

Експертите на МИЕТ представиха обобщена информация за годишния доклад, който ще бъде представен пред Европейската комисия през месец юни. Докладът включва изчерпателна информация за извършените до момента дейности по реализация целите на Приоритетната област, за взетите на срещите на Ръководната група и срещите на координаторите решения, за предизвикателствата в работата и, не на последно място, обобщен списък със значими за макро-региона проекти.

Представителите на страните разговаряха и за планираните дейности за провеждането на Деня на Дунав (29.06), както и за предстоящото посещение на Комисаря по регионална политика на ЕС във всички дунавски държави в края на месец юни.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е координатор на Приоритетната област, а домакин на срещата бе заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още