IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за спешни ремонти на опасните мостове беше подкрепен от парламента

Въпреки изразените вчера от опозицията критики днес народните представители одобриха правителственото решение за пренасочване на необходимите средства

12:56 | 31.05.12 г.
Проектът за спешни ремонти на опасните мостове беше подкрепен от парламента

Правителството получи исканата подкрепа от парламента за извършване на незабавни ремонти по опасните мостове и виадукти, силно засегнати от земетресението и наводненията.

При днешното гласуване народните представители приеха с пълно единодушие декларацията, отправена от кабинета към Народното събрание с искането за политическа подкрепа на това решение, предаде БТА.

Въпреки че при вчерашните консултации представители на опозицията разкритикуваха решението за пренасочване на средства за извършване на тези ремонти и не подписаха декларацията на кабинета, при днешното гласуване документът беше подкрепен от представителите на всички опозиционни партии.

След огледите на трасетата в най-лошо състояние се оказаха 11 обекта, три от които са на магистралите "Хемус" и "Тракия", посочи в изказването си министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя припомни, че на вчерашното си заседание кабинетът гласува спешно да бъдат отпуснати 43 млн. лв. за трите участъка.

Представителите на опозицията припомниха, че правителството трябва спешно да изработи многогодишната си програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения от републиканската пътна мрежа, като за целта бъдат заложени средства и в бюджета за следващата година.

Допълнителен ресурс трябва да се предвиди и в тригодишната фискална рамка за периода 2013-2015 г, като освен от националния бюджет се предвиди финансиране от еврофондовете и други международни финансови институции.

Депутатите от опозицията не пропуснаха момента да призоват отделните министерства да отделят средства и от собствените си бюджети, които да се насочат за покриване на щетите по инфраструктурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още