IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатите на социалните работници може да бъдат увеличени с 20% от 1 юли

Утре социалният министър ще внесе в Министерския съвет предложението за вдигането на възнагражденията на социалните работници

11:15 | 26.06.12 г.
Заплатите на социалните работници може да бъдат увеличени с 20% от 1 юли

Предложение за увеличаване заплатите на социалните работници с 20 процента от 1 юли ще внесе утре в Министерския съвет социалният министър Тотю Младенов, съобщи БНР.

В началото на май служители на Агенцията за социално подпомагане в цялата страна излязоха на протест с искане за  вдигане на заплатите и подобряване на условията на труд. Тогава социалният министър пое ангажимент да преговаря с финансовия министър Симеон Дянков за увеличението на възнагражденията. 

Исканията на социалните работници включваха 30-процентно повишение на възнагражденията и въвеждането на категорията "социален работник за населено място с над 300 000 жители" в класификатора на длъжностите, за което да се предвижда по-голяма основна заплата.

Синдикатите настояваха и за допълнително материално стимулиране на социалните работници два пъти в годината за работа при специфични условия.

Младенов коментира, че на този етап не се налага допълнително увеличаване на стажа и възрастта за пенсиониране и че договореното със синдикатите и бизнеса плавно нарастване на пенсионната възраст до 2020 година отговаря на европейските критерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още