IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес стартира конкурс за финансиране на проекти от фонда за иновации

Крайният срок за приемане на документи за участие е 31 октомври, като бюджетът на фонда за тази година е в размер на 5 млн. лв.

13:53 | 01.10.12 г.
От днес стартира конкурс за финансиране на проекти от фонда за иновации

От днес Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) обявява началото шестия по ред конкурс за набиране на проекти, които да бъдат финансирани от Националния иновационен фонд (НИФ), съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Участниците в конкурса ще кандидатстват за финансиране от бюджета на иновационния фонд за 2012 г., който е 5 млн. лв.

Техните проекти могат да бъдат в една от следните две категории: научноизследователски развойни проекти и проекти за техническа осъществимост.

При първия вид максималната стойност на субсидията е в размер на 500 хил. лв. на проект. Според условията на конкурса той трябва да бъде реализиран в срок от 1 до 3 години.

Същевременно до 50 хил. лв на проект ще бъдат предназначени за тези идеи, които са за техническа осъществимост. Срокът за реализацията му е до 1 година.

Целта на фонда е да повиши конкурентоспособността на българската икономика чрез стимулиране на научно-приложни изследвания, предназначени за индустрията. По този начин държавата се стреми да създаде условия за привличане на частни капитали за финансиране на иновации у нас.

За субсидия могат да кандидатстват всички лица, регистрирани по Търговския закон на Република България.

Проектите трябва да бъдат реализирани от тях на територията на България, сами или съвместно с други лица, регистрирани по Търговския закон, висши училища, научни организации или колективи.

Крайният срок за приемане на документи за участие е 31 октомври 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още