fallback

Държавата ще гарантира работата на ски пистите на Витоша, обеща Найденов

Столичани ще имат ски писти, но ще се наложи да използват стари съоръжения, посочи земеделският министър

16:21 | 07.11.12 г. 3

През предстоящия зимен сезон Министерство на земеделието и храните ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да имат възможност да се радват на обновени ски писти и съоръжения. Това каза пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов след официалното откриване на бизнес форум „Храни и напитки“ в Интер експо център. 

Найденов направи коментара по повод на изказване на премиера Бойко Борисов, че и този сезон столичани ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

Мирослав Найденов разтълкува думите на премиера, като заяви, че той е имал предвид, че софиянци ще останат по-скоро без нови писти.

„Столичани ще имат ски писти, но ще се наложи да използват стари съоръжения на десетки години, посочи Найденов и допълни, че предстоящият зимен сезон няма да бъде по-различен от минали години.

Земеделският министър обясни, че министерството е отстъпило пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си състояние, което не е добро.

„Поради липса на каквито и да е било инвестиции в реновиране и ремонт на настоящите съоръжения на Витоша новият ски сезон ще посрещне любителите на зимни спортове с една остаряла инфраструктура. Природозащитниците устояха на своето, но в крайна сметка страдат над 1,5 милиона жители на столицата“, каза Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:45 | 05.09.22 г.
fallback