IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подновяват търсенето на строител за завода за боклук в Перник

Комисията за защита на конкуренцията отмени решението на кмета на града, спиращо процедурата

12:58 | 05.12.12 г.
Подновяват търсенето на строител за завода за боклук в Перник

Комисията за защита на конкуренцията отмени решението на кмета на Перник, с което беше спряна процедурата по обществената поръчка за проектиране и строителство на завод за сепариране и компостиране на отпадъци в града.

В съобщението на КЗК се казва, че оценителната комисия е нарушила процедурата за разглеждане и проверка на документите в плик №1 на офертата на жалбоподателя „Консорциум Перник без отпадъци“.

Според изискванията на Закона за обществените поръчки в плик №1 се поставят документи, свързани с фирмата, а не техническите предложения за проекта или цената, която предлага компанията. При наличие на липси се изпраща протокол, който да уведоми всички участници за нередността, като се допуска и допълване на необходимите документи.

От КЗК обаче са установили, че участникът не е бил уведомен за липсата на конкретно изброени документи и съответно не му е дадена възможност да отстрани несъответствието. „Това дължимо действие на комисията не е извършено, за да продължи законосъобразно работата й“, се казва още в съобщението.

Оценителната комисия не е изпратила необходимия протокол до участниците. „Това дължимо действие на комисията не е извършено, за да продължи законосъобразно работата й“, допълва регулаторът.

На базата на тези открити нередности КЗК връща процедурата за избор на проектант и строител на завода за отпадъци на етап изпращане на протокола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още