IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гинка Чавдарова: Общините трябва да са силните институции сега

Много е рано да се притесняваме за финансирането на местните проекти, коментира изпълнителният директор на сдружението на общините

15:31 | 21.02.13 г. 1
Гинка Чавдарова: Общините трябва да са силните институции сега

В една демократична държава при криза в една от властите е важна ролята на общините и те сега трябва да бъдат силните институции, които ще помагат на гражданите. Това заяви за Investor.bg Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България.

Тя обясни още и че увсеки  има притеснения за изпълнение на проекти на местната власт след оставката на правителството, но е все още прекалено рано и не бива да се нагнетяват нови страхове.

Така Чавдарова коментира изявленията на кмета на Пловдив пред БНР, съдържащи опасения за изпълнението на своите дейности, които трябва да бъдат финансирани от централния бюджет.„Аз се надявам, че ние ще запазим добър диалог със съответните институции и всички започнати проекти ще бъдат реализирани“, коментира по-рано днес Иван Тотев, който е от партия ГЕРБ.

На 28 февруари ще има заседание на Управителния съвет на сдружението на общините, на което ще бъде обсъдена политическата ситуация в страната и тогава ще бъдат взети конкретни решения и насоки за действия в тези условия, допълни още Гинка Чавдарова.

Тук можете да следите новините, свързани с оставката на кабинета "Борисов" 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ANS9983
преди 11 години
Докога тези изкопаеми от миналото ще управляват общините. Цял живот, и преди и сега, все управляват. Затова сме на това дередже.Няма ли млади и енергични хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още