IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21 млн. лева разходи за изборите заложи правителството в оставка

За охраната на изборите са предвидени 3,3 млн. лева

13:05 | 06.03.13 г. 1
21 млн. лева разходи за изборите заложи правителството в оставка

За подготовката и провеждането на предсрочните избори са заложени 21 млн. лева в план-сметката, решиха министрите в оставка на днешното си заседание. В тази сметка обаче не са включени разходите на Министерството на външните работи за организиране и провеждане на изборите в чужбина.

Според одобрените разходи Министерството на вътрешните работи ще получи 3,3 млн. лева за охраната на изборите.

По сметките на Централната избирателна комисия (ЦИК) ще бъдат платени 3,25 млн. лева за възнаграждение на членовете на избирателната комисия, за сътрудници, материално-техническото осигуряване на дейността на ЦИК, както и за разходите по издаването на бюлетините и обработката на резултатите. С отпуснатите средства избирателната комисия ще трябва да проведе и разяснителна кампания как се провеждат изборите.

Най-голяма е сумата, заложена по бюджета на Министерския съвет, става ясно от съобщението на пресслужбата на кабинета. За организацията на изборите са предвидени 13,12 млн. лева, като от тях ще бъдат платени 6 млн. лева за възнагражденията на членовете на районните и секционните комисии, а 7 млн. лева ще отидат за логистичното осигуряване на изборния процес от администрацията на Министерския съвет, областните и общинските администрации.

Главна дирекция „ГРАО“ към регионалното министерство ще получи 700 хил. лева за организирането на предсрочните избори.

Предвидени са и разходи за организиране на международен пресцентър в размер на 550 хил. лева. Тези средства обаче може и да нараснат. Пресцентърът ще бъде организиран от Министерството на външните работи.

По бюджета на Министерството на отбраната ще бъдат преведени 40 хил. лева за изборите. Същата сума е предвидена и за Министерството на образованието, като тези средства ще отидат в училищата, където по традиция се поставят избирателните урни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
айде и да се прави правителство вече, че сметките не са се забавили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още