fallback

Марин Райков: Няма да създаваме нова бюрократична прослойка

Части от политическите кабинети в министерствата обаче ще бъдат сменени, заяви служебният министър след среща със Станишев

13:52 | 15.03.13 г. 6

Важно е работата на институциите да не спира, това искат гражданите, включително малките и средните предприятия, коментира служебният премиер Марин Райков след срещата си с лидера на БСП Сергей Станишев. Двамата разговаряха в продължение на повече от час по актуални въпроси.

Регулаторите не работят достатъчно ефективно е тезата и на Райков, и на Станишев. Двамата са обсъдили евентуални антимонополни мерки, които да дадат насока на следващото правителство.

Сергей Станишев повтори позицията си, че трябва да бъдат сменени политическите кабинети в министерството и заместник министрите да бъдат освободени. В отговор Райков посочи, че темата е важна, но едва ли е целесъобразно служебният кабинет да създаде нова временна бюрократична прослойка.

Все пак ще бъдат отстранени части от политическите кабинети, с които служебните министри не желаят да работят или няма ясни доказателства, че работата им е допринесла за създаване на кризисни огнища в сферата им на отговорност.

Марин Райков призова политическите сили, които губят, да не оправдават изборните резултати с манипулации. „Желанието ми е да изчистим този процес от всякакви съмнения“, допълни още той, коментирайки една от основните цели на служебния кабинет – провеждането на предсрочни избори.

В разговора си с Райков Станишев изразил притесненията на червената партия по отношение на работата на МВР и политическия кръг на ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Левицата се опасявала особено от шефа на антимафиотите Станимир Флоров.

Служебният министър Марин Райков увери, че служебното правителство следи ситуацията в Габрово. Регионът пострада от ураганния вятър и според съобщенията на местното електроразпределително дружества - „Енерго – Про“ над 73 хил. клиенти в 376 населени места са без електричество в областите Габрово, Велико Търново, Шумен и Търговище.

На места вятърът е стигал скорост от 34 метра в секунда. 

Още новини от България можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
fallback