IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Много направихме, но и много сгрешихме

„Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново", коментира Райков по повод работата на премиера в оставка

11:03 | 13.03.13 г. 9
Бойко Борисов: Много направихме, но и много сгрешихме

Както получихме властта, така я сдаваме на новия кабинет. Много неща направихме, много можеше по-добре да направим, много сгрешихме, заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов, след което благодари на министрите си за съвместната си работа.

Днес служебното правителство с премиер Марин Райков прие символично властта от кабинета в оставка по време на официална церемония в „Гранитна зала“ на Министерския съвет.

Борисов заяви, че взетото решение правителството да подаде оставка е било правилно.

Всеки един от вас да отчете това, което е направил добре и да си направи изводите какво не сме успели да направим по-добре, поръча той на министрите си.

„Какво по-нормално да има спортна зала, столично метро с хиляди подземни паркинги за автомобили, само че нямаше. Хората много бързо свикват и няма смисъл да им го натяквам и да им го повтарям, те го виждат всеки ден. Това, за което не ни стигнаха силите да преценим правилно, е балансът“, коментира той.

Според Борисов не е имало смисъл да чака да дойдат редовните избори и да управлява в предизборна ситуация.

Той подчерта, че кризата не е отминала. Борисов заяви, че оставя на новото правителство всички еврофондове, които работят и функционират нормално.

„Оставяме финансова дисциплина на държавата с твърди финанси. Не сме задължили следващите поколения, оставили сме само модерна инфраструктура и необратими процеси“, категоричен бе той.

Същевременно служебният министър-председател Райков направи оценка на политическата работа на Бойко Борисов:

„Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново. Доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но и че те са стил на поведение и начин на мислене на българските политици, на българската политическа класа, че можем да се наречем европейска демократична България“, заяви той.

Райков посочи, че сега е ред на служебния кабинет да организира демократични и прозрачни избори и изрази увереност, че като партиен лидер Бойко Борисов ще спомогне за това.

„Служебният кабинет ще държи на приемственост“, увери той, като напомни, че служебното правителство няма да работи с Народно събрание и ще разполага с вече разписания бюджет.

"С този бюджет, приет с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход", допълни той, като подчерта, че политиката на доходите няма да бъде безотговорна и популистка и ще се насочи към хората от най-уязвимите категории.

„Надявам се този екип да бъде работлив, а не бъбрив“, увери служебният премиер. Райков увери, че екипът ще има комуникационна култура с медиите, но подчерта, че трябва да бъде оставен да работи.

Още новини от България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 0
leonidoff
преди 11 години
Като видя всички замесени в разрушаването на държавата да плюят срещу вожда, заедно с драскачите по форумите с тенденциозните си коментари и псевдо-социолозите, още повече се мотивирам да гласувам. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
lewis
преди 11 години
Само като видиш що матрЯл се подписа под референдума за беляНЕ, ще се досетиш сам :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 4
FINTA
преди 11 години
Много новооткрити никове, от има-няма 2 седмици кацат под всяка политическа статия, като мухи на рядко ...но, с едни и същи *** коментари. Къде бяхте когато приватизираха ЕРП-тата и Когато продаваха ТЕЦ-овете? Що не протестираха тогава? Ето ти резултата от вашето мълчание, *** мозъци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 11
bgMan
преди 11 години
Ти пак много насериозно се вземаш.Няма да се прости никога..... все едно говориш от името на 51% от БГ гражданите.Споко бе плювач, историята нито се прави, нито се записва от такива като теб.Излишно е освен ако не ти плащат за всеки коментар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 28
jelenski
преди 11 години
така си е. няма да се прости никога бягството от отговорност и това, което герб причиниха на хората. оценка за управлението бе дадена с това, че хората излязоха на улиците да протестират. и протестирахме повече от 3 седмици. повече от това няма какво да се каже
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 16
JasonBourne
преди 11 години
На кръщенето на едно бебе отишли роднини, но били от различни партии. Наобиколили го и започнали да му се радват.Един казал:- От нашите е, вижте какви са му червени бузките!Друг се обадил:- Не, от нашите е, вижте колко са му сини очичките!А отнякъде се чуло:- Абе герберче е - хем е насрано, хем засмяно!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 13
albobo76
преди 11 години
Оле, ще се разплача от умиление, като чета такива статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 20
LuckyYou
преди 11 години
Оставяме финансова дисциплина на държавата с твърди финанси. Не сме задължили следващите поколения, оставили сме само модерна инфраструктура и необратими процеси, категоричен бе той.Буда - да се надяваме, че процесите, които си ни оставил НЕ са необратими, защото иначе тежко ни и горко!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още