IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коментарите - от "нищо впечатляващо" до "силни фигури"

Очевидно ще има вътрешно преразпределение на средствата от бюджета, смята Георги Ганев

17:13 | 12.03.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служебният премиер Марин Райков. До него отляво надясно вицепремиерите в служебния кабинет Екатерина Захариева и Деяна Костадинова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Служебният премиер Марин Райков. До него отляво надясно вицепремиерите в служебния кабинет Екатерина Захариева и Деяна Костадинова. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев обяви дипломата  Марин Райков за служебен премиер и назначи министрите в  правителството, което ще управлява в следващите 2-3 месеца. Райков беше одобрен от политическите сили, които го определиха като консенсусна фигура за служебен премиер.

Вижте първите реакции след обявяването на състава на служебния кабинет.

Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепа": Бъдещето ще покаже дали Райков ще се справи

Бъдещето ще покаже дали изборът на Росен Плевнелиев да назначи Марин Райков за министър-председател в служебното правителство се е оказал верен. На този етап мога да кажа единствено, че познавам Райков лично и той е един доказал се наистина добър дипломат от кариерата. Предстои му обаче, да се докаже като нещо повече, а именно като премиер. Проблемите на страната ни са прекалено много и затова ще е нужно време той да покаже дали ще може да се справи. Той вече се е доказал, като министър на външните работи, което е добре.

Затруднявам се единствено да посоча кои бяха критериите за избор на служебния кабинет, тъй като те не бяха публично оповестени. Това трябваше да бъде направено.

Пламен Димитров, синдикален лидер на КНСБ: Райков е доказал се дипломат, дано да се справи

Към настоящия момент ми е трудно да направя коментар върху назначаването на служебно правителство. Единственото, което мога да кажа, е че Марин Райков наистина е известен като добър и доказал се дипломат. Не от вчера той се ползва с добро име в средите, за което мога да потвърдя, въпреки, че не се познавам лично с него.

Надявам се той да се справи с тежката икономическа ситуация, която е обзела страната ни.

Емил Хърсев, икономист: Калин Христов е достоен министър на финансите в служебното правителство

Познавам една част от министрите в служебния кабинет. Тези, с които съм разговарял, са наистина достойни личности. Марин Райков е известен дипломат и до колкото съм имал допирни точки с него мога да кажа, че ще се справи с поставената му задача.

По-близък поглед имам върху своя колега Калин Христов, който безспорно е един от най-добрите финансисти в България. Постът министър на финансите е напълно коректно даден на него. Според моите наблюдения върху работата му в Българска народна банка (БНБ) той се справяше изключително добре. Христов притежава личностните и професионалните качества, за да се представи отлично и като министър на финансите.

Като цяло не бива да се правят генерални коментари по повод назначаването на служебно правителство преди то въобще да е стъпило в длъжност и да започне да функционира. Важно е да се знае, че министърът на финансите не може да оправи сам държавата. Нужна му е допълнителна подкрепа, която се надявам, че той ще я получи от колегите си от служебния кабинет.

Последна актуализация: 21:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Че кога са били честни, та баш сега ли..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Че кога са били честни, та баш сега ли..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
От което идва въпросът, наистина ли ще са честни изборите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Не мога да коментирам другите, по простата причина, че не ги знам. Вътрешната министърка обаче 100% е човек на Цветанов, така че там Дон Цецо пак ще дърпа конците!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още