IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поискаха оставката на икономическия зам.-министър Иво Маринов

Според служебния министър Асен Василев не е необходим заместник с ресор „туризъм“, но туристическият бранш защитава Маринов

13:14 | 14.03.13 г. 3
Поискаха оставката на икономическия зам.-министър Иво Маринов

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е подал оставка по искане на служебния министър Асен Василев, съобщава агенция „Фокус“. Оставката вече е депозирана в Министерския съвет.

Според Василев не е необходимо да има заместник, който да отговаря за туризма. Той обаче коментира, че ресор „Туризъм“ задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото е от малкото отрасли, които се развиват възходящо.

Според изчисленията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) приблизително 12% от брутния вътрешен продукт (БВП) на България се формира от приходите от туризма.

Рагин: Браншът застава зад Маринов

От бранша веднага реагираха на съобщенията за оставката на Иво Маринов, съобщи БНР. Според председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин моментът за това е „крайно неподходящ“.

„Сега започва московската борса – чакаме към 1,5 млн. туристи от двете последни борси“, заяви той, визирайки участието на България на международните туристически изложения, за което отговаряше Маринов.

Участието на сегашната администрация в служебния кабинет

След представянето на министрите в служебното правителство започнаха и срещите на новите ръководители с администрацията. В едно от последните заседания на предишното правителство Бойко Борисов коментира, че заместниците на министрите, ако бъдат поканени, не бива да бъдат спирани да участват в служебното правителство.

Въпреки това оставки вече подадоха заместниците в образователното министерство Милена Дамянова, в земеделското министерство Светлана Боянова, както и в социалното министерство Валентина Симеонова и във финансовото министерство Карина Караиванова.

Говори се обаче, че Светлана Боянова ще остане в екипа на земеделското министерство и ще продължи работата си по обсъждането на разпределението на европейските фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
ами с тези лобистки законодателства и поголовно крадене, дотук я докарахме...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 11 години
Ако за 12% от БВП се полагаше заместник министър, може би трябва да имаме 8 заместници на министъра на икономиката!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
rumen221
преди 11 години
Какво оставя А на Б камунистическо-масонския отбор(данните са взети от сайта на НСИ)НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ - 7 327 224 душипод 20 г. - 1 337 999над 60 г. - 1 909 752В активна трудова възраст (7,327 1,338 1,909) = 4,080- НАЕТИ ЛИЦА ПО ТРУДОВО И СЛУЖЕБНО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ 2012 г. 2,152 души + 1,500 в чужбина! БЕЗРАБОТНИТЕ СА над 75%... - ЗА ДА СЕ ПОПРАВИ РАЗОРЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ИЗВЪРШЕНО В ПЕРИОДА КОСТОВ БОРИСОВ, СА НЕОБХОДИМИ 15 г., ПО 20% РАСТЕЖ, ТА БЪЛГАРИТЕ ДА ИМАТ РАБОТА- ТОВА НАЛАГА РЕВИЗИЯ И РЕПРИВАТИЗАЦИЯ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още