IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП иска смяна на зам.-министрите и областните управители

ГЕРБ призовава за толеранс от време към новия кабинет

08:40 | 13.03.13 г. 8
БСП иска смяна на зам.-министрите и областните управители

БСП настоява за пълна смяна на политическите кабинети на предишното управление, отстраняване на всички зам.-министри, както и на областните управители. Това каза депутатът от левицата Ангел Найденов в ефира на bTV.

“Няма логика, когато управлението се е провалило, да остават част от хората, които са участвали във вземането на решения. Няма логика политическите кабинети да останат”, коментира той.

Найденов потвърди резервите на червените към някои от министрите на новото служебно правителство заради позициите, които са заемали в кабинета на ГЕРБ преди това.

“Поне седем от сегашните министри са свързани с предишното управление и са били зам.-министри, те могат да бъдат идентифицирани като част от това управление”, посочи Ангел Найденов.

“Част от усещанията са свързани с разочарование, виждаме втори или трети екип, отбор на ГЕРБ. Не виждаме защитени претенции от страна на президента и на служебния премиер – да се чуе гласът на хората и да се представи истината. Хората очакват да чуят истината за завареното положение. Ако това не се направи, това ще бъде отговорност на служебното правителство”, каза Найденов.

Този кабинет е натоварен с много надежди и очаквания, коментира още депутатът. “Ние в БСП очакваме той да се справи със своите задължения, искаме да се справи – да стабилизира страната, да върне доверието, да успокои населението, да предприеме мерки в социалната област”, каза той.

Найденов обаче посочи, че служебният кабинет няма толеранс от време. “От първия час на първия си работен ден те трябва да започнат да изпълняват задачите, които имат в съответния сектор и с които са натоварени от президента. Нямат време да грешат и да се ориентират”, каза той.

Димитър Главчев от ГЕРБ за пореден път подчерта, че основната задача на служебното правителство е да организира и проведе честни и открити избори и да запази стабилността във всичките й аспекти.

“Единственият човек, когото познавам лично, е Калин Христов. Ако всички са подбрани по този принцип, можем да бъдем спокойни за този кабинет. Чух изказвания на мои колеги за други членове от служебния кабинет в тази посока”, коментира Главчев.

Той посочи, че новото правителство няма как да излезе от рамките, включително и от бюджетната рамка, а единствената му възможност е да пренасочва разходи.

“Очакванията към това правителство са големи и трябва да им дадем време, въпреки че нямат такова. Да не подхождаме с предубеждение. Те са хората, които трябва да запазят стабилността”, посочи той.

Бившият външен министър от кабинета на Иван Костов Надежда Нейнски изрази радостта си, “че начело на държавата застават толкова много интелигентни хора и че министър-председател е един убеден демократ”.

“Аз съм спокойна, защото в този труден момент е важно България да е в ръцете на демократ. За мен Марин Райков е един човек, проверен в много трудни моменти. В трудни моменти се залага на хора, за които се знае как ще реагират. Марин Райков участваше в екип, когато България беше на пътя на модернизацията, този човек не се огъна, прояви кураж и твърдост”, коментира Нейнски.

Що се отнася до обвиненията, че Райков е виновен за ситуацията с медицинските ни сестри в Либия, тя посочи, че е голяма изненада, че делото е било засекретено. “Не се даде възможност да се разбере цялата истина. Само разсекретяването на делото ще ни даде възможност да кажем цялата истина”, коментира Нейнски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 31 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Знаем вече. Всички!Ти лично би предпочел националните предатели предаващи ни на североизточна страна пред герберските калинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 33 rate down comment 4
jelenski
преди 11 години
И аз да съм и аз бих поискал. Тия герберските калинки не ги знаем до къде да се нагнездили във властта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 36 rate down comment 2
993
преди 11 години
БСП могат да искат, ако спечелят изборите! Беше им дадена възможност да съставят правителство... и тогава можеха да направят каквото си искат. Сега млък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 37 rate down comment 1
IQ96
преди 11 години
Да го .ухат БСП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 46 rate down comment 6
bgMan
преди 11 години
А какво право имат БСП да искат след като те са тези, които най-много ограбваха държавата и народа след 1944г. та и до днес.Тези дето и днес искат да бутнат борда за да им се изтрият дълговете и престъпленията са все кадър на БСП/ДС - Ковачки, Гриша Ганчев, Алексей Петров и още няколко от същата школа.Я къш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 46 rate down comment 6
FINTA
преди 11 години
Аз не искам смяна, а забрана на БСП!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 9
KostadinovK
преди 11 години
Тези целят да създадат по-голям хаос в държавата. какво ще може да свърши едно правителство за 3 м ако няма приемственност?Този който е прочвал нова работа може да каже как е. Ама тези от БСП явно не са почвали нова работа, а си стоят цял живот на едно кресло и дават акъли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 49 rate down comment 7
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Aз пък искам смяна на БСП, може ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още