IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин Райков: Няма да създаваме нова бюрократична прослойка

Части от политическите кабинети в министерствата обаче ще бъдат сменени, заяви служебният министър след среща със Станишев

13:52 | 15.03.13 г. 6
<p>
	Служебният премиер Марин Райков се срещна с лидера на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА</p>

Служебният премиер Марин Райков се срещна с лидера на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА

Важно е работата на институциите да не спира, това искат гражданите, включително малките и средните предприятия, коментира служебният премиер Марин Райков след срещата си с лидера на БСП Сергей Станишев. Двамата разговаряха в продължение на повече от час по актуални въпроси.

Регулаторите не работят достатъчно ефективно е тезата и на Райков, и на Станишев. Двамата са обсъдили евентуални антимонополни мерки, които да дадат насока на следващото правителство.

Сергей Станишев повтори позицията си, че трябва да бъдат сменени политическите кабинети в министерството и заместник министрите да бъдат освободени. В отговор Райков посочи, че темата е важна, но едва ли е целесъобразно служебният кабинет да създаде нова временна бюрократична прослойка.

Все пак ще бъдат отстранени части от политическите кабинети, с които служебните министри не желаят да работят или няма ясни доказателства, че работата им е допринесла за създаване на кризисни огнища в сферата им на отговорност.

Марин Райков призова политическите сили, които губят, да не оправдават изборните резултати с манипулации. „Желанието ми е да изчистим този процес от всякакви съмнения“, допълни още той, коментирайки една от основните цели на служебния кабинет – провеждането на предсрочни избори.

В разговора си с Райков Станишев изразил притесненията на червената партия по отношение на работата на МВР и политическия кръг на ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Левицата се опасявала особено от шефа на антимафиотите Станимир Флоров.

Служебният министър Марин Райков увери, че служебното правителство следи ситуацията в Габрово. Регионът пострада от ураганния вятър и според съобщенията на местното електроразпределително дружества - „Енерго – Про“ над 73 хил. клиенти в 376 населени места са без електричество в областите Габрово, Велико Търново, Шумен и Търговище.

На места вятърът е стигал скорост от 34 метра в секунда. 

Още новини от България можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 12 rate down comment 4
OldMan
преди 11 години
bgMan, важен е резултата. За повече от 20 години той е 5 % богати и 95 % бедни. Което и да е правителство защитава интересите на тези 5 %. Т.е. от 90-те години до сега имаме 'дясна политика', без значение кой е управяващ. Така и не се създаде средна класа, а тя е основа за стабилност във всяко общество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
Поствайки такива комунистически клишета ме караш отново да не пропускам да те питам:Значи твърдиш че управленията на Луканов, Беров, Виденов, Станишев бяха по-добри от това на ББ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
Peter_Gospodinov
преди 11 години
Искам !...Да покарам малко някое влакче от метрото !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 18
rumen221
преди 11 години
Искаме- Не администрация, заеми и приватизация, след като парите са в изобилиеНормализацията на финансовата с-*** (отмяната на борда) трябва да се съчетае с нормализационни политики: Данъчна- плащане данък печалба при източника- изравняване на преки с непреки данъци - прогресивен данък за физ. лица от 5, 15, 25 и 50%- ДДС от 10% и невръщането му на никой- данък дивидент от 27,5%- за инвестирана печалба данък 10%, за неинвестирана 25%- премахване на данъчните преференцииСоциална- семейно подоходно облагане- мин. Заплата и необлагаем мин. равни на социалния Мин. (581лв.)- мин. Пенсия и макс. Социална помощ равна на жизн. Мин. (325лв)- майчински само за пълнолетни майки- държавни заплати 1:10 и премахмане твана на осигуровките- плащане на инвалидните пенсии от здравните осигуровкиИкономическа- свирепи антимонополни регулации и парламентарен контрал на регулаторите- захранване на ББР с 3-4 милиарда за нисколихвени инвестиции в малък и среден бизнес- менажерски договори след конкурс в държ. фирми- селски субсидии до 300 000 лв, за собствениците на земя и до 300 000 за арендаторите- общински нискотехнологични инфраструктурни фирми Общополитическа- законодателна инициатива и право на вето на Омбутсмана- забрана на анонимната и офшорна собственост- свиване на държавната администрация с 30%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 19
jelenski
преди 11 години
Правителството на Борисов беше такава трагедия, че не е възможно това да е по-зле. Да се надяваме това новото да направи нещо, макар че за 3 месеца може ограничен брой неща да направи. Важното е да не покрие зулумите на герберските народни предатели
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
kefal
преди 11 години
Браво, добре е че няма да създаваме нова бюрократична прослойка, старата прослойка си върши добре работата и няма нужда от смяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още