IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Василев: До седмица ще започне международен одит в сектор енергетика

До всички компании, в договорите с които има клаузи за търговска тайна, е изпратено искане за премахването на подобни клаузи, за да бъдат отворени договорите

20:13 | 29.03.13 г. 1
<p>
	Асен Василев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Асен Василев. Снимка: БТА

 До седмица ще започне международен одит в сектор енергетика, заяви днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев след среща с представители на протестиращите, цитиран от БТА.

Протестиращите настояват да бъдат разсекретени договорите в сектор "Енергетика" и според тях това ще докаже дали наистина служебният кабинет е независим.

Министър Асен Василев пое ангажимент след приключване на международния одит да обсъди с участниците в Обществения съвет договорите с "Марица-изток" 1 и 3 и електроразпределителните дружества.

Очаква се следващия петък да бъде първото заседание на Обществения съвет.

Василев подчерта, че министерството е изпратило до всички компании, където има търговска тайна, искане да бъдат премахнат тези клаузи, за да могат договорите да бъдат отворени.

Той посочи, че ако юристите на министерството преценят, че има причина да се сезира прокуратурата, това ще бъде направено. По думите му първо трябва да се видят резултатите от проверките на КЗК и АДФИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 20 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
Един качествен независим одит отнема минимум 3 месеца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още