IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сидеров влиза в битка с Борисов и Станишев в 25 МИР в София

Лидерът на “Атака“ определи пет акцента в програмата на партията за изборите през май

16:48 | 08.04.13 г. 1
<p>
	<em>Лидерът на партия &quot;Атака&quot; Волен Сидеров</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров Снимка: БТА

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров влиза в битката на титаните в София. Той ще води листата в 25 МИР, където ще се изправи срещу Сергей Станишев и Бойко Борисов. Сидеров ще води и листата във Варна.

На представянето днес на водачите на листи лидерът на „Атака“ дойде с 14 свои съпартийци. При нас водачите на листи са членове на ръководството или областни координатори, обяви Сидеров. По негови думи няма подбрани на принципа на шоубизнеса “актьори и гълтачи на огньове“. Той определи листите си като “отбор, с който е бил от години“.

Сидеров обясни, че през 2005 г. е водил листите в тези райони, когато “Атака“ направи своя пробив. Той определи като грешка отиването му в Бургас през 2009 г.

"На предстоящите избори  “Атака“ ще е първа сила. Малко над 120 депутати са достатъчно", обясни той на въпрос на Dnes.bg колко народни представители предполага, че ще има в следващото НС.

Сидеров отново беше категоричен, че няма да подкрепи предишните управляващи, защото партията на Бойко Борисов продължавала да подкрепя колониалния модел.

„Аз залагам на отбор от бойци, убедени в каузата “Атака“, обяви Сидеров. По негови думи резултатите на партията ще бъдат много добри.

Националистите ще заложат на идейна кампания, базирана върху платформата на партията. Сидеров сложи 5 акцента в програмата на “Атака“.

Първият е народовластие – промяна в Закона за референдумите, с която да може да се инициира допитване с 50 000 подписа. Според Сидеров това ще промени начина на правене на закони, защото народът ще може да се произнася по всички въпроси и да налага вето.

Сидеров иска още да се предложи на обсъждане дали плоският  данък да остане или не.

Втората основна точка в програмата на „Атака“ е българизъм – връщане в български ръце на всички икономически сектори, които печелят. Лидерът на партията за пореден път заяви, че бедна България храни големи чуждестранни фирми и това трябва да се промени. Това не е национализация, това е българизация, уточни Сидеров.

Политика на доходи и европейски стандарти поиска още лидерът на партията. По негови думи трябва веднага да получим европейски доходи. В противен случай трябва да ходим да се запишем в някакъв африкански съюз, иронично обяви националистът.

Националната идентичност и ред са четвъртата и петата точка от програмата на Сидеров. Той обясни, че заканата на ГЕРБ, че ще се справи с престъпността, абсолютно се е провалила.

Още новини за България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 5
profit1
преди 11 години
Най добре ще е всички да гласуваме за Болен Сидеров ,че веднъж за винаги да се ликвидира Българската нация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още