IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

РЗС ще поиска касиране на изборните резултати в Турция

Сигналът за нарушения във всички секции ще бъде внесен в Министерския съвет, коментира лидерът на партията Яне Янев

08:58 | 20.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
РЗС ще поиска касиране на изборните резултати в Турция

ДПС не си взе поука от миналите избори и отново направи манипулации на вота в Турция, заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова Телевизия. Затова партията ще поиска касиране на изборните резултати от страната. Сигналът ще бъде внесен днес (20 май) в Министерския съвет.

Имаме данни, че поне пет мандата на ДПС трябва да бъдат премахнати, за да има справедливост, заяви Янев и припомни, че при изборите през 2009 година Конституционния съд призна за изборни нарушения в Турция. Тогава беше взет един мандат на ДПС и разпределени три мандата на случаен принцип в 41-то Народно събрание.

Янев обясни, че имат данни за нарушения във всички секции и те са за гласуване с чужди лични документи, както и вписване в избирателните списъци с документи, чиито номера не отговарят на българските лични карти и паспорти. "Изборният кодекс ясно казва с какви документи се гласува", заяви Янев.

В списъците дописаните под чертата са повече от първоначално обявените за откриване на избирателна секция, допълни още лидерът на РЗС.

Според него е имало предварителен заговор за тези избори и като доказателство посочи, че изборният резултат от чужбина е бил насочен към секциите в София и Видин. "Така с гласували 400 души за ДПС във Видин, ДПС имат депутат", заяви Янев и допълни, че по този начин партията "завладява нови територии".

В трите избирателни района в София гласовете са около 3 хил., но партията също взима един мандат, коментира още той. 

Що се отнася до съставянето на новото правителство, Янев прогнозира, че ГЕРБ ще напусне Народното събрание при вота за съставянето на правителство с мандат на БСП и така ще бъдат изчистени съмненията дали депутат на бившите управляващи ще подкрепи този кабинет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
antonio1234
преди 10 години
Тц,тц,тц,колко е елементарен и прозрачен....цял живот ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още