IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниела Бобева ще е вицепремиер в кабинета "Орешарски"

Бобева е директор в БНБ и ще отговаря за икономическите въпроси в правителството

13:07 | 25.06.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Даниела Бобева ще е вицепремиер в кабинета "Орешарски"

Даниела Бобева, директор в БНБ, доцент и преподавател в УНСС, както и министър в кабинета "Софиянски", ще е вицепремиерът по икономическите въпроси в кабинета "Орешарски".

В служебния кабинет на Софиянски Бобева отговаряше за търговията и външноикономическото сътрудничество.

Премиерът Пламен Орешарски ще внесе утре кандидатурата й за гласуване в Народното събрание. Тя ще бъде без портфейл, но ще има отговорности да координира икономическите ведомства.  Бобева ще отговаря и за чуждестранните инвестиции у нас.

Още когато обяви кабинета си, Орешарски заяви, че ще предложи вицепремиер по икономическите въпроси, но той ще бъде обявен след месец, защото все още има задължения към банкова институция.

Орешарски обясни, че кандидатурата на Бобева е негова.

Тази сутрин се появи информация, че третият вицепремиер на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде дама от банкерските среди. Позовавайки се на свои източници в. "Стандарт" написа, че кандидатът е "с впечатляващо CV" и заема ръководна позиция в голям трезор, както и че е добре приемана в европейските финансови институции. 

Освен Бобева вицепремиери в този кабинет ще бъдат вътрешният министър Цветлин Йовчев, който също е предложен, но промяната още не е гласувана от Народното събрание, както и правосъдният министър Зинаида Златанова. 

Още новини от България можете да прочетет в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
boshko
преди 10 години
Този бот няма ли да го баннете най-накрая?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още