IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Кадиев предлага избори "2 в 1" през май догодина

Ключът на стабилния парламент не е „Атака“, а ГЕРБ, твърди депутатът от “Коалиция за България”

12:14 | 01.07.13 г. 3
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА</p>

Георги Кадиев. Снимка: архив, БТА

Парламентът да продължи да работи, но правителството на Пламен Орешарски да играе ролята на служебно, без партийни квоти и назначения, предложи депутатът от “Коалиция за България” Георги Кадиев пред БНР.

 

Според Кадиев Пламен Орешарски трябва да влезе в ролята на експертен премиер и да се откаже от тези министри, които са политически назначения, същият трябва да бъде подходът и с областните управители. Депутатът от "Коалиция за България" предлага и избори „2 в 1“ през май догодина – парламентарни и за евродепутати, а дотогава да се преговаря с протестиращите какво трябва да се свърши.

 

Всякакъв намек за квотност убива правителството в зародиш, смята той. Според Кадиев няма никакъв начин да се издържи пълен мандат 4 години. По думите му за тежките задачи, които има да решава правителството, му трябва силна обществена подкрепа, каквато в момента няма.

 

Липсва и стабилен кворум, за да може да работи парламентът нормално. На път сме да създадем политическа криза и още повече да задълбочим икономическата криза, заяви депутатът.

 

Кадиев твърди, че ключът на стабилния парламент не е „Атака“, а ГЕРБ. Трябва да направим всички усилия, за да върнем ГЕРБ в парламента и то не само за Изборния кодекс, заяви той.

 

Според него което и правителство да управлява в момента, то трябва да играе малко и ролята на камикадзе, тоест да предприема самоубийствени мисии, „правилни, но непопулярни, които в крайна сметка вероятно ще доведат до неговата смърт“.

 

Кадиев обаче е категоричен, че не трябва да има повторение на управлението на ГЕРБ. Ако позволим пак Цветанов да стане вътрешен министър и другите министри да се върнат, мисля, че хората ще ни изгонят всички с камъни, каза той.

 

Според него със сигурност на протестите има и агитки от една или друга партия.

 

Поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров е безобразно. По никакъв начин не трябва да се поддаваме на такива провокации, заяви червеният депутат.

 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
sonka.74
преди 10 години
Кадиев е троянският кон на ГЕРБ - уж е от БСП, а иска оставките на ръковоството, уж е за стабилен парламент, ама само ако е заедно с ГЕРБ, уж подкрепя правителството, ама като временно служебно... Накрая май ще се отцепи с няколко депутати от БСП в нова партия и ще си направи парламентарна група, която да поддържа ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Нееее Георги ...НЕ! Веднага! ИЗБОРИ ВЕДНАГА! Стига с "моркова и тоягата! Стига играхте на доброто и лошото ченге! Много добре виждаме целите ви. Не ни подценявайте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
0pk
преди 10 години
Абе купете си 3-4 депутата от герб и карайте нормално. А пък 100 кафеджии не са "липса на обществена подкрепа" а опит за провокация. Тъй че си бачкайте, щото така са ви избрали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още