IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Зад протестите прозират интересите на ГЕРБ

Социалистите обвиниха политиците, които подкрепят недоволните граждани

12:05 | 24.07.13 г. 17
Станишев: Зад протестите прозират интересите на ГЕРБ

Лидерът на левицата Сергей Станишев видя различно лице на снощния протест и интересно съвпадение между факта, че протестът се радикализира точно когато ГЕРБ реши да се върне в Народното събрание.

"Видяхме, че в момента, в който партия ГЕРБ заяви, че влиза в парламента, се стигна до радикализиране на протестите. Очевидно е, че това, което се случи вчера, не е случайно. Вчера видяхме едно съвсем различно лице на протестите", заяви Станишев на извънреден брифинг.

Той посочи, че някой се стреми към падане на правителството в тази парламентарна сесия и намекна, че зад това прозират интересите на ГЕРБ.

Гражданите, които протестират, трябва да си зададат въпроса кого обслужват волно или неволно, заяви той. Според лидера на БСП зад протестите има ясен организатор и той трябва да бъде разкрит. 

Според Станишев всички политици, които са подкрепяли протестите, са легитимирали грозни сцени като вчерашните. Тук става дума за държавността като цяло. „Очакваме и кметицата на София, която 40 дни се правеше на разсеяна, също да си застане на мястото“, каза Станишев.

За пореден път той индиректно отхвърли възможността за нови избори, като каза, че нов вот ще възпроизведе сегашното НС. Той посочи, че диалогът е необходим и правителството е готово за него. Лидерът на левицата обаче категорично отхвърли възможността да се комуникира с ултиматуми.

Според Станишев актуализацията на бюджета не е била истинската причина за радикализирането на протестите вчера.

Председателят на парламента Михаил Миков също беше доста остър в изказването си. Очакванията за ескалация на напрежението, които отправих на 26 юни, явно не бяха чути." Вчерашната ситуация доказа, че безотговорни политици слагат тежко клеймо на България. Очакваме, че МВР, прокуратурата и Столична община ще се опитат да прочетат и да прилагат законите", заяви Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 0 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Има един лаф - не зная как е, но и така не е. Погледнете извън схемата Левски-ЦСКА. Това правителство ни трябва до някой и друг месец (например май 2014 г.), защото трябва да се свърши доста работа. През септември трябва да се предложи бюджет за 2014 г. Тази година трябва да се договарят парите по линия на ЕС до 2020 г. И т.н. Тези дейности нямат цвят, макар че видяхме цвета и миризмата на Дянков. БСП трябва да е още повече за най-скорошни избори, защото ще има повече гласове отпреди.Не ми се живее в безвремие под предлог за коя е най-добрата партия, като баш партииците си играят играта на наш гръб. Това, което мисля, е по-реално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Не хората защитават интереси на партиите а партиите защитават интереси на хората! Сбъркана му е философията! Тук не става въпрос за футболни агитки! Прозрял бил той ...... !:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 11 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Тоя или е глупав или нас прави на глупави! Опитвайки да демонизира ГЕРБ или в най лошия за тях случай, поне да постави знак на РАВЕНСТВО - ГЕРБ=БСП очаква да остави хората без алтернатива и на тази база да ги осмири! Еееееех г-н Елементарний ....хората не пасат трева! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Когато безумци и празноглавци поемат властта и не я дават с добро, народа ги сваля с тояга!Станишка ходи си гледай мониката и децата и са не занимавай с туй дето не го разбираш! Тъй наречената от теб "политика", изкривена от обкръжението ти в интригантство и лобизъм! Изчезенте от сцената! ПИСНАХТЕ НИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Станишев "злото": " Зад протестите прозират интересите на доброто" Този има гениални прозрения! :D Когато има; ДВЕ алтернативи и отхвърляш ЕДНАТА колко алтернативи ти остават !? Хей Станишев кога стигна до отговора на сложната логическа задача бре !? :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 20 rate down comment 0
georgi_shum
преди 10 години
За съжаление няма да му помогне.. За болен-пенсионер-социалист.. лек няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 26
rumen221
преди 10 години
Неуважаеми Хелзитгски сребролюбци,След избори, организирани и проведени от ГЕРБ, правителство направиха БСП И ДПС...- Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ...!ГЕРБ не можаха да управляват и трябва да си го признаят, като поемат скромната си роля на ОПОЗИЦИЯ...!!!- Това е ДЕМОКРАЦИЯ...!!- Когато една партия не признава Конституционно избрано правителство и предизвиква гласоподавателите си за бунтове...- ТОВА Е ТЕРОР...!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 24
rumen221
преди 10 години
Според агенция Румен221-рисърч1. Събитията от снощи увеличиха вероятността управляващите да управлявят пълен мандат. Ако до вчера имаше вероятност около 60% за пълен мандат, то днес има 70% да го направят2. След 39 дни протестът е изморен. Повода (причина няма), за кървавите сблъсъци, беше автобусът, но можеше да е и всяка парламентарна кола 3. Камъните, които хвърляха към автобуса, не бяха толкова много, за колкото е платеноИзвод провокацията не успя!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 27
rumen221
преди 10 години
Командването на протеста е по-добро от това на полицията Браво на Ц.Ц. и шпиц-командата на Румен Николов Пашата!- "Мирно протестиращите" софийски "интелигенти" сами си разкъсват дрехите един-други и хвърлха красиви камъни по себеподобните и полицаите... - Буда изрева Избори веднага и Буда-лите изпаднаха в хистерия и искат власт, ВЛАСТ ВЕДНАГА и на всяка цена и няма да се срът пред някаква си кръв или трупове!- В борбата си за власт, ако трябва, труп върху трупа ще редят!Гарантирано от ГЕРБ!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 23 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Програмата Орешарски до 2017 г.: Пенсии до 1575 лв., нови заводи и летища----при "дупка" от милиарди в бюджета, вземане на заем да закърпим положението... искрено се надявам да е бъзик това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още