IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Зад протестите прозират интересите на ГЕРБ

Социалистите обвиниха политиците, които подкрепят недоволните граждани

12:05 | 24.07.13 г. 17
Станишев: Зад протестите прозират интересите на ГЕРБ

Лидерът на левицата Сергей Станишев видя различно лице на снощния протест и интересно съвпадение между факта, че протестът се радикализира точно когато ГЕРБ реши да се върне в Народното събрание.

"Видяхме, че в момента, в който партия ГЕРБ заяви, че влиза в парламента, се стигна до радикализиране на протестите. Очевидно е, че това, което се случи вчера, не е случайно. Вчера видяхме едно съвсем различно лице на протестите", заяви Станишев на извънреден брифинг.

Той посочи, че някой се стреми към падане на правителството в тази парламентарна сесия и намекна, че зад това прозират интересите на ГЕРБ.

Гражданите, които протестират, трябва да си зададат въпроса кого обслужват волно или неволно, заяви той. Според лидера на БСП зад протестите има ясен организатор и той трябва да бъде разкрит. 

Според Станишев всички политици, които са подкрепяли протестите, са легитимирали грозни сцени като вчерашните. Тук става дума за държавността като цяло. „Очакваме и кметицата на София, която 40 дни се правеше на разсеяна, също да си застане на мястото“, каза Станишев.

За пореден път той индиректно отхвърли възможността за нови избори, като каза, че нов вот ще възпроизведе сегашното НС. Той посочи, че диалогът е необходим и правителството е готово за него. Лидерът на левицата обаче категорично отхвърли възможността да се комуникира с ултиматуми.

Според Станишев актуализацията на бюджета не е била истинската причина за радикализирането на протестите вчера.

Председателят на парламента Михаил Миков също беше доста остър в изказването си. Очакванията за ескалация на напрежението, които отправих на 26 юни, явно не бяха чути." Вчерашната ситуация доказа, че безотговорни политици слагат тежко клеймо на България. Очакваме, че МВР, прокуратурата и Столична община ще се опитат да прочетат и да прилагат законите", заяви Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 24 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Есхиле - да не би да твърдиш че правителството на русофилите от БСП и а турците от ДПС е по-малко податливо на чужди влияния правителство?БСП са се доказали като най-големите национални предатели в полза на Русия а ДПС в полза на престъпността и олигархията.За БСП са най-важни имперските национални интереси на Русия а за ДПС на турците и както се вижда на уахабитите мюсюлмани.Чу ли какъв проекто закон е внесен в парламента тихомълком относно връщане на вакъвски имоти и на голямо количество държавна земя на уахабитите? Това колко податливо на чуждо влияние е според твоята скала?Или щом е политика на Позитано 20 не се брои?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 21 rate down comment 2
DIDO-
преди 10 години
Тоя явно наистина се мисли за богоизбран - бива наглост ама то това е просто извън всякакви граници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Момко, отиди на преглед!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 2
fras
преди 10 години
Гражданите, които протестират, трябва да си зададат въпроса кого обслужват волно или неволно, заяви той. Според лидера на БСП зад протестите има ясен организатор и той трябва да бъде разкрит. ----------------------Някой организирал, друг плащал, трети се радикализирал, четвърти обслужвал чужди интереси...............Все някой друг е виновен.Станишев, замислете се, защо такива неща се случват единствено, само и винаги, когато правителството е с мандат на БСП. И 1990-та, и 1997, и 2013. И никога при друг.Нали сте умници, анализирайте и си отговорете. Може пък да не сте целите в бяло!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 26
Есхил
преди 10 години
Е , за това много ум не трябва. Изглежда обаче има и и други още по солидни интереси, които разчитат да докарат на власт чрез " протестите" възможно най податливото на чужди влияния правителство. Защо ли ? Ами защото се готви новата поредна война в Близкия Изток, а както е известно за никого не е тайна че иранските ракети спокойно достигат всяка точка на Европа . При това положение няма да има много желаещи които да пуснат чужди самолети на своите летища , но примерно правителство на ББ няма даже да се замисли върху това. Ето в това е проблемът- колкото по оцапани и омърсени " лидери" толкова по манипулируемо и готово на всичко правителство!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 1
Батя
преди 10 години
Нагломера отдавна се счупи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Абе как народа не вижда, че това правителство работи само в негов интерес! И назначенията са в негов интерес и тегленето на милиард дълг е в негов интерес, биенето на хора по улиците е в интерес на народа!!! Били платени? А, щом са платени може да ги бием няма проблем. Това, че покрай сухото гори и мокрото невинните жертви ще го разберат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още