IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят се структурни промени в автомобилната администрация

Предстои преглед на цялата дейност на структурата, съобщи транспортният министър

21:50 | 15.08.13 г. 1
Готвят се структурни промени в автомобилната администрация

Министърът на транспорта Данаил Папазов готви промени в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

По време на посещението му в Русе Папазов информира, че предстои децентрализация и преглед на цялостната дейност на автомобилната администрация, включително преразглеждане на заплатите, за да се намали корупцията.

Най-вероятно резултатите от дейността на служителите на структурата ще се обвържат със заплащането, за да имат те интерес да пазят закона, както се изрази министърът.

Той обясни, че ще се правят промени в регионалните звена. По думите му, необходимо е да се осъществи структурна реформа, с която да се премахнат междинните звена. Така ще останат само областните агенции и централата в София.

Припомняме, че директорът на автомобилната администрация Валентин Божков беше арестуван във вторник заедно с още 12 служители на агенцията заради корупция. По-късно той беше освободен.

Междувременно от прокуратурата съобщиха днес, че на Божков и още петима души са повдигнати обвинения, а разследването по случая продължава.

Писмо от прокуратурата вече е постъпило в транспортното министерство, потвърди Данаил Папазов. Освен Божков, обвинения са повдигнати на служители на звеното от Велико Търново, Благоевград и София, като има и други сигнали.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
То нищо не остана от структурата, толкова промени, накрая съвсем ще се срути!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още