IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвя се програма за ремонт на 700 км пътища първи и втори клас

За ремонти на пътната мрежа се очакват 170 млн. евро пари от ЕС през новия програмен период

15:15 | 24.09.13 г.
Подготвя се програма за ремонт на 700 км пътища първи и втори клас

Още тази седмица регионалният министър Десислава Терзиева ще обяви специална програма за ремонти на около 700 км. второкласни и третокласни пътища в тежко състояние.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков по време на форума "Строителството през 2014 г. Европейските перспективи и предизвикателства пред икономиката и строителството в контекста на новия програмен период от 2014 до 2020 г."

Чайков уточни, че по новата оперативна програма „Региони в растеж“ за ремонт на пътища първи, втори и трети клас ще има около 170 млн. евро, като изискването е трасетата да са свързани с трансевропейските мрежи. За ремонтите на останалите второ- и третокласни пътища ще трябва да се търси друго финансиране – или от бюджета, или със заемни средства.

По думите му за осъществяването на тази „целева“ програма ще се търсят около 200 млн. лева.

Чайков съобщи още, че през февруари ще бъдат обявени новите търгове за текущ ремонт и
поддръжка на пътищата по области. Повечето договори изтичат през втората половина на 2014 г. Този път обаче ремонтите на настилката ще бъдат отделени от дейностите по полагане на маркировката, знаците и предпазните системи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още