IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

500 млн. лева са договорени за ремонт на пътища "втори" и "трети" клас

В област Варна ремонтират пътни участъци за близо 15,5 млн. лева

14:16 | 28.08.13 г.
500 млн. лева са договорени за ремонт на пътища "втори" и "трети" клас

Над 500 млн. лв са договорени по оперативна програма "Регионално развитие" за ремонти на второкласни и третокласни пътища в страната. Това съобщи във Варна главният експерт в Агенция "Пътна инфраструктура" Генчо Георгиев, предаде БТА.

Георгиев обясни, че със средствата ще бъдат поправени пътни участъци с обща дължина над 900 км. Той уточни, че по ОП "Регионално развитие" вече е приключила рехабилитацията на 639 км пътища, в момента тече ремонтът на други 268 км.

До края на годината могат да бъдат сключени още около 15 договора за обновяване на пътната мрежа от втори и трети клас по тази оперативна програма, смята той.

Само за област Варна за ремонт на пътищата по тази оперативна програма са били отпуснати близо 11 млн. лева, като 6,4 млн. лева са за участъка "Нови Пазар - Балчик". Тази отсечка осигурява връзка между областите Варна и Шумен и по-добър достъп до пристанището в Балчик.

Приключила е работата и по участъка "Владимирово - Суворово", който свързва редица села в областите Варна и Добрич. Стойността на този проект е близо 4,3 млн. лв.

Във Варненския регион е започнало изпълнението и на още два обекта, които трябва да завършат през 2014 година, които ще бъдат на обща стойност близо 15,5 млн. лв. Единият проект е пътят между Езерово и Повеляново, чиято стойност е близо 5,4 млн. лева. За участъка "Варна-Белослав-Житница" са осигурени 10 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още