IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат се още 18 млн. лева за изграждане и ремонт на приоритетни пътища

С 10 млн. лева ще се финансират ремонти на училищни физкултурни салони, други 27 млн. лева ще получат силовите министерства за покриване на дългове

17:05 | 22.08.12 г.
Отпускат се още 18 млн. лева за изграждане и ремонт на приоритетни пътища

Правителството отпусна още 18 млн. лева за изграждането и ремонта на приоритетни пътни отсечки, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Така с отпуснатите през април 85 млн. лева сумата за строителство и ремонт на пътната инфраструктура с държавни пари вече достига 103 млн. лева.

Допълнителните средства ще бъдат използвани за изграждането на отсечката от Шумен до Белокопитово и от Белокопитово до Каспичан, а също на осемкилометровата връзка между автомагистрала "Хемус" и софийския околовръстен път плюс четирилентовия път от Бургас за "Слънчев бряг". Средствата ще се използват още за рехабилитацията на пътищата по Южното Черноморие и за други инфраструктурни обекти.

С друго свое решение от днес кабинетът отпуска 10 млн. лева за ремонт и модернизиране на съществуващи физкултурни салони в 10 училища в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Русе и Шумен.

От тях 4 млн. лева ще бъдат осигурени от министерството на образованието, младежта и науката, а останалите са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Пак от бюджета ще бъдат предоставени 18 млн. лева на Министерството на вътрешните работи (МВР) и 9 млн. лева на Министерството на отбранат за погасяване на дългове.

С парите МВР трябва да покрие просрочени задължения за горива и смазочни материали, телекомуникационни пощенски услуги, горива за отопление, разходи за експертизи, поети ангажименти по сключени договори за униформено облекло на служителите, за електроенергия, топлоенергия, вода и други разноски. Подобни са дълговете и на военното министерство.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още