IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 2 млрд. евро хуманитарна помощ за бежанците са отпуснати от ЕС до момента

Можем да получим и спешно финансиране по програмата "Солидарност и управление на миграционните потоци"

15:19 | 16.10.13 г.
Над 2 млрд. евро хуманитарна помощ за бежанците са отпуснати от ЕС до момента

До момента Европейският съюз (ЕС) е отпуснал над 2 млрд. евро хуманитарна помощ за бежанците от Сирия, съобщи днес ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев, предаде БТА.

Той отбеляза, че в заради Сирия всяка държава-членка на Съюза може да получи подкрепа чрез оперативни и финансови инструменти.

Mоже да се получи спешно финансиране чрез програмата "Солидарност и управление на миграционните потоци" за справянето с внезапния поток от емигранти.

Припомняме, че през миналата седмица, по време на среща на ЕС, бе потвърдено на най-високо политическо ниво, че на страната ни ще бъде отпусната значителна сума от фондовете с оглед на сегашната ситуация с бежанския поток.

"В духа на апела на Европейската комисия за солидарност България, както и останалите страни-членки, стои твърдо зад идеята, че сирийските граждани, намиращи се на територията на ЕС не бива да бъдат депортирани обратно в Сирия, независимо от причината им на престой", подчерта Огнян Златев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още