IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтират новата сграда на Софийския районен съд за близо 1 млн. лв

Ремонтът трябва да бъде завършен до края на годината

16:25 | 21.10.13 г.
Ремонтират новата сграда на Софийския районен съд за близо 1 млн. лв

Министерство на правосъдието обяви открита процедура за ремонт на новата сграда на Софийския районен съд, която се намира на бул. "Цар Борис III" . Това става ясно от ведомствено съобщение, публикувано на официалния сайт на съдилището, сочи справка на Investor.bg.

Прогнозната стойност на ремонта на сградата на бул. "Цар Борис III" е 985 300 лева без ДДС. Ремонтът трябва да бъде завършен до края на годината.

Новата сграда на Софийския районен съд всъщност е сградата на бившето Главно управление строителство и възстановяване (ГУСВ). В новото място по план ще се помещават Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура.

Според инфромацията в тръжната документация причината за ремонта е, че към момента условията в сградите не отговарят на изискванията за безопасен труд на магистратите.

Припомняме, че преди седмици стана ясно, че дългоочакваното местене на Софийския районен съд в новата сграда бул. "Цар Борис III" се отлага за средата на следващата година. Причината за това е, че в момента в нея няма мебели, компютри, паркинг нито за граждани, нито за служители и няма как това да бъде изпълнено до края на годината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още