IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК наказа "Рубелла Бюти" за уронване престижа на конкурент

На компанията са наложени две имуществени санкции на обща стойност от 571 хил. лева

11:34 | 31.10.13 г.
 КЗК наказа "Рубелла Бюти" за уронване престижа на конкурент

Комисията за защита на конкуренцията наложи две санкции на обща стойност 571 хил. лева на компанията „Рубелла Бюти“ заради увреждане на доброто име на конкурент.

Производството е образувано по искане на „Ален Мак България“, което е мажоритарен собственик и член на Надзорния съвет в дружеството, изпаднало в несъстоятелност „Ален Мак“. Компанията се оплакала от писмо на „Рубелла Бюти“, изпратено до всички членове на Българската асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика.

В него изопачено са били представени факти, внушаващи, че „Ален Мак България“ извършва противозаконни действия, поради подадени заявки от негова страна за регистрация на марки като тези, за които вече е поискало отмяна.

КЗК отбелязва, че няма установено нарушение от страна на „Ален Мак България“ и поради това счита писмото на „Рубелла“ като уронване на престижа.

Всъщност писмото до асоциацията не е първото действие на компанията срещу конкурента си. През февруари „Рубелла“ е изпратила писмо до своите партньори, в което посочва, че е официален собственик на всички търговски марки на обявеното в несъстоятелност „Ален Мак“. Компанията е изискала опаковките на тези продукти да бъдат доставяни единствено на тях.

Реално към тази дата дружеството все още не е титуляр на правото на собственост върху марките и така е заблудило своите партньори, посочват от КЗК. 

"Рубелла" е една от големите компании у нас, произвеждаща различни серии козметични продукти. Компанията изнася продукцията си в Русия, ЕС, Балканите и Азия. Едни от най-разпознаваемите й брандове са "Дентал" и"Дева". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още