IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТБ придобива Креди Агрикол България

След придобиването Креди Агрикол ще предлага широка гама от продукти и услуги с фокус върху малкия и среден бизнес, и търговията на дребно

11:10 | 22.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КТБ придобива Креди Агрикол България

Корпоративна търговска банка АД e подписала споразумение с IUB Holding SAS, изцяло дъщерна компания на глобалната група за финансови услуги Креди Агрикол С.А., Франция, за придобиването на 100% от акциите от капитала на Креди Агрикол България ЕАД, съобщиха от КТБ. 

Корпоративна търговска банка АД, IUB Holding SAS и Креди Агрикол С.А. са постигнали взаимноизгодно споразумение, което е в полза на стратегическите цели и на двете страни, но не се споменава цена на сделката. Придобиването ще бъде финализирано след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи.

След придобиването Креди Агрикол България ЕАД ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и среден бизнес, и търговията на дребно. Креди Агрикол България ЕАД е средна по големина кредитна институция, чиито активи възлизат на повече от 480 млн. лв. към 30 септември 2013 г.

Корпоративна търговска банка АД е четвъртата по големина банка в България. Към 30 септември 2013 г. активите на банката възлизат на 6,7 млрд. лв. КТБ АД е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българската фондова борса – София АД. 

КТБ е банката с най-голям ръст на активите от началото на годината
 до 30 септември на годишна база сред водещите финансови институции в България. 

Печалбата на КТБ за деветмесечието на миналата година нарасна с 26% на годишна база до 37,727 млн. лв. Нетният лихвен доход спадна с 23% до 55,305 млн. лв., но обезценките намаляха с 36% до 19,275 млн. лв.  

Акциите на банката поскъпват с 5% от началото на годината до 88 лв. за брой и пазарна капитализация в размер на 528 млн. лв. Днес още няма сделки с книжата.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 25 rate down comment 26
Гари
преди 10 години
КТБ намери къде да прехвърли половината от парите на държавните фирми, за да спази изискването за максимум 25%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още