IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посолството на САЩ очаква да финансира 10 проекта у нас догодина

По Програмата за хуманитарна помощ на посолството се отпускат от 10 хил. до 450 хил. долара за ремонт или строителство на училища, детски градини, клиники

16:37 | 26.02.14 г.
Посолството на САЩ очаква да финансира 10 проекта у нас догодина

По Програмата за хуманитарна помощ на посолството на САЩ в София се очаква през 2015 г. да бъдат финансирани десет проекта в България, съобщи подполковник Анди Роу от дипломатическата мисия на информационна среща в Добрич, цитиран от БТА.

По думите му могат да бъдат подкрепени проекти за ремонт или строителство на училища, детски градини, клиники с ресурс от 10 хил. до 450 хил. долара. Програмата се фокусира чрез т. нар. самостоятелни проекти в работата с деца и младежи, образованието, управлението на бедствия и аварии.

Гражданското население може да бъде подпомогнато и при съвместни учения на български и американски военнослужещи, които извършват ремонтни работи на обекти, а програмата финансира само закупуването на материалите, поясни Анди Роу. Той добави, че обектите, които се благоустрояват, трябва да бъдат разположени в радиус до 60 километра от мястото на учението.

Така вече са били ремонтирани детска градина и физкултурен салон на училище в Ямбол и Сливен. Програмата за хуманитарна помощ подкрепя подобни инициативи с ресурс от 10 хил. до 25 хил. щатски долара.

Проектите, които ще кандидатстват за финансиране през 2015 г., трябва да бъдат представени най-късно до 1 април тази година, добави координаторът на програмата Весела Терзиева.

Програмата за хуманитарна помощ на посолството на САЩ се изпълнява от 1996 г. в България. От 2010 г. чрез програмата са инвестирани повече от 2 млн. щатски долара в 33 проекта в страната, посочиха от посолството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още