IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

126 млн. лв. са платени по новите четири сметки на НАП за седмица

От тях 56,8 млн. лв. са за данъци

15:57 | 11.03.14 г.
126 млн. лв. са платени по новите четири сметки на НАП за седмица

За периода 4-7 март 2014 г., първата седмица, в която данъци и осигуровки се внасят по четири сметки, вместо по закритата единна сметка към бюджета, са постъпили общо 125,7 млн. лв., съобщават от Националната агенция по приходите.

По видове приходи вноските са: 56,8 млн. лв. за данъци, 40,4 млн. лв. за социални осигуровки, 19,5 млн. лв. за здравни вноски и 9 млн. лв. - вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите четири сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП. Необходима е дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП.

Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна.

Единната сметка е закрита от 28 февруари. От 4 март НАП откри четири нови сметки за плащанията за данъци и осигуровки.

Припомняме, че законовата уредба, свързана с единната сметка, беше обявена за противоконституционна и беше отменена от парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още