IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на Фонда за лечение на деца може да се оттегли*

Има проблеми в работата на Фонда, коментира здравният министърът

10:34 | 12.03.14 г.
Директорът на Фонда за лечение на деца може да се оттегли*

Имам информация, че д-р Ива Станкова смята да се оттегли от поста си директор на Фонда за лечение на деца, каза пред БНР министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Изказването на министър Андреева идва, след като от доста време родители на болни деца настояват за оставката на Станкова. Неколкократно те се оплакаха, че Фондът бави без причина разглеждането на документите на децата.

„Към момента няма кандидати за поста. Нямам нова персона, която да оглави Фонда. Очаквам отговора на д-р Станкова и тогава започвам срещи с кандидати за директори на Фонда“, каза Андреева. Тя очаква, че след като бъде съобщено, че д-р Станкова се оттегля, ще има и кандидати.

Здравният министър потвърди, че случаите на болни деца се увеличават и броят на досиетата, които Фондът разглежда, са три пъти повече от 2012 година. Очевидно административният капацитет не е достатъчен, коментира министърът.

Андреева съобщи, че работната група, начело с проф. Пилософ до края на тази седмица ще внесе предложенията си за новия правилник на работа на Фонда.

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова не смята, че има причина да подаде оставка, стана ясно по-късно.

"Няма причина да се оттегля от поста, освен ако министър Андреева има нещо друго предвид, защото смятам, че условията са такива, каквито предполагат отговорности. Всичко се променя и никой не е вечен на поста си", каза пред БТА д-р Станкова.

Преди дни тя получи срок от една седмица от министъра, за да помисли дали може да се справи с предстоящите промени в работата на здравната структура.

Очаква се днес д-р Андреева да проведе среща с директора на Фонда, за да обсъдят евентуалната оставка. "Фактът, че министър Андреева ме покани, означава, че ми е вярвала, че мога да се справя, и мисля, че опитът, който имам, недвусмислено го показва. Предполагам, че днес ще разговаряме с министър Андреева не за друго, а защото имаме много проблеми, които трябва да решим", допълни д-р Станкова.

Тя каза още, че е подготвила отчета си за състоянието на организацията, а в него е посочено, че тя се нуждае от "нова философия".

* Допълнена с позицията на Станкова

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още