IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И EVN България обсъди с НЕК ситуацията с прихванатите средства

По-рано през седмицата се състоя среща между държавната компания и ЧЕЗ България

12:22 | 03.04.14 г.
И EVN България обсъди с НЕК ситуацията с прихванатите средства

Представители на Националната електрическа компания (НЕК) и EVN България се срещнаха във връзка със ситуацията с прихванатите средства, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

Според краткото съобщение от EVN оценяват тази среща като „стъпка, насочена към изясняване на възникналите въпроси между двете търговски дружества“, но подробности от разговорите не бяха разгласени.

Припомняме, че по-рано през тази седмица се състоя и среща между НЕК и ЧЕЗ България. На нея електроразпределителното дружество е направило предложение за изясняване на казуса с неизплатените средства, стана ясно от изявленията на компанията.

По време на разговорите, проведени без посредничеството на Министерството на икономиката и енергетиката или на енергийния регулатор, не са поставени крайни срокове за вземане на някакво конкретно решение.

Държавната енергийна компания се оплака на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране за прихванати средства от страна на електроразпределителните дружества в размер на общо малко над 347 млн. лева. Според разчетите EVN България дължи 216,6 млн. лева на НЕК.

Заради неизпълнението на финансовите задължения ДКЕВР започна и процедура за отнемане на лиценз на трите електроразпределителни дружества. На 7 април ще има открито заседание в енергийния регулатор, на което ще бъдат изслушани представители на засегнатите страни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още