IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на Цариградско шосе в София приключва в средата на септември

Ремонтът включва локалните платна и поставяне на ново осветление

13:30 | 02.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ремонтът на “Цариградско шосе” в София трябва да приключи на 15 септември. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности на булеварда, предаде БТА.

Предстои да стартират и ремонтните дейности на  булеварда при надлеза на разклона за летището, а след това ще се ремонтира отсечката между разклона за летището и 4-ти км.

Ремонтът включва локалните платна и поставяне на ново осветление. 

“Даваме си сметка, че ремонтите затрудняват чувствително движението, но без търпение не може да се оправи инфраструктурата на града. Този мост (на 4-ти км. – бел. ред.) стана опасен и си спомняте, че през миналата година от него падаха отломки”, каза Фандъкова.

Върху отсечката на естакадата в посока от центъра към ж. к. "Младост" до края на май ще бъде положен асфалт и през юни ще започне ремонтът на другото платно на пътя.

“Булевардът няма да бъде затворен напълно, ремонтът на второто платно ще започне едва след като пуснем движението по трасето, което ремонтираме сега”, каза заместник-кметът на София Любомир Христов.

Интензивно се работи и по бул. "България", където се подменя трамвайната линия. Там движението няма да се спира. 

В София в момента се работи по шест големи обекта по програмата за цялостна реконструкция на булеварди и на два обекта на метрото в ж. к. "Дружба и в ж. к. "Младост", посочи Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още