IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП и ДПС скъсяват разликата си при обработени 85% от протоколите

ГЕРБ печели и вота в чужбина

10:14 | 26.05.14 г. 4
БСП и ДПС скъсяват разликата си при обработени 85% от протоколите

При обработени 85% от изборните бюлетини от избирателните комисии резултатите сочат 30,66% за ГЕРБ, 18,98% за „Коалиция за България“, 17% за ДПС, 10,67% за „България без цензура". Реформаторският блок събира 6,36%. Гласувалите за АБВ са 4,04%. Под тях остава НФСБ с 3,09% и Атака с 3%, съобщава Нова телевизия.

В областите Кюстендил, Ловеч, Разград, Шумен и Търговище са обработени 100% от бюлетините.

При вота на българите в чужбина ГЕРБ води с 38,4%. На второ място се нарежда ДПС с 16,6%, а след тях са Реформаторския блок с 14,3%. Следва партията на Бареков с 8,5%. 5,4% събира БСП.

Избирателната активност е била 35,52%, което отговаря на 2 320 710 души. Най-висока тя е била в Кърджали, а най- ниска в Русе.

"На базата на досегашните данни имаме 7 мандата за ГЕРБ, 4 за БСП, 3 за ДПС, 2 за ББЦ и 1 за РБ", каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 9 години
Абсолютно съм съгласен и аз... това е жалкия сценарий който се повтаря всеки път и хората продължават да спят, продължава да не им пука в какви условия живеят и все другите да са им виновни и когато дойде време за гласуване се оправдават с фразата "Ами то няма за кого да гласувам." все едно очакват незнам кой да падне от небето за да си кажат ето този е... а най-големия проблем от това е, че има достатъчно *** и икономически подчинени хора които да бъдат принудени да гласуват именно за БСП и ДПС и всички ние да останем ****ани в собствената си държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
0pk
преди 9 години
БСП да не дръпнат на финалната права? Все пак в политиката 2+2=5 и не се знае как компютара ще изкара окончателния резултат :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Едва ли ще има следващо тяхно завръщане... поне в близките 10 години.т
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Е и!? След дъжд качулка! Те и на парламентарните избори с изключение на резултата на новия клоун резултатите бяха подобни, но *** узурпираха властта. Сега ще си напраскат едни договори дето което и да е правителство след тях има да плаща като поп и народа пак ще е бос и гол! Нищо няма да се промени. Докато следващото правителство се гърчи, *** ще си харчат паричките, ще си пият уиски из разните му там офшорни зони и ще ни гледат сеира. ...... до следващото им завръщане!!! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още