IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При 100% обработени протоколи ГЕРБ получава 30,4%, а БСП – 18,9%*

ЦИК не може да потвърди по-високия преференциален вот за Светослав Малинов спрямо Меглена Кунева, заяви говорителят Александър Андреев

19:59 | 26.05.14 г. 5
При 100% обработени протоколи ГЕРБ получава 30,4%, а БСП – 18,9%*

При обработени 100% от протоколите от изборите за Европейски парламент ГЕРБ получава 30,4%, БСП – 18,94%, ДПС – 17,26%, "България без цензура" – 10,66%, а Реформаторския блок – 6,45%, показаха официалните данни на сайта на Централната избирателна комисия. 

Малко по-рано днес говорителят на комисията Александър Андреев коментира пред БНТ възможностите за разпределение на висящия мандат. "Това ще бъде направено въз основа на окончателните резултати и съответно ще отиде там, където е най-големият остатък", обясни той.

Според него ЦИК не може да потвърди това, докато няма окончателните резултати от повторното въвеждане на протоколите.

Подобно е положението и около появилите се информации, че с преференциален вот вместо Меглена Кунева в европейския парламент от Реформаторския блок може да се окаже Светослав Малинов. Александър Андреев каза, че ЦИК за момента не може да потвърди разместване между Меглена Кунева и Светослав Малинов.

Запитан доколко е истинска информацията, че с 34 000 гласа от референции 15-тия в листата на БСП измества Сергей Станишев, Александър Андреев каза: "Запознати сме с тази публикация, която излезе, но ЦИК ще излезе с информация, след като имаме окончателните резултати след повторното въвеждане на секционните протоколи".

Андреев каза, че към момента не може да се каже и колко хора са изразили преференция и че това е един от елементите, които при повторната проверка ще бъде анализиран, за да може ЦИК да посочи и тези данни като официални.

*Статията е актуализирана с последните данни на ЦИК към 22:40 часа

Повече новини от страната и чужбина четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Димитър Вучев
преди 9 години
Ние благодарим за реакцията :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
За жалост е точно така.И леви и десни сключваха с охота "сделка с дявола" (Доган) само и само да се удостоят с честта да управляват. Чест, която няма начин да я получат по друг път, защото никак не я заслужават. Но подобно низко, жалко и мизерно общество какво друго да роди?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
KostadinovK
преди 9 години
Единственият печеливш е ДПС. На следващите избори ще са втора сила, а след още няколко години първа.Поздрави на късогледите ни политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още