IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: Време е за консултации при президента

Ако мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни, посочи лидерът на ДПС

16:59 | 10.06.14 г.
Местан: Време е за консултации при президента

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че е време за отговорни консултации при президента за предсрочните избори.

Ако мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни. Решава мандатоносителят, лаконично коментира той заявката на лидера на БСП Сергей Станишев за предсрочен вот до края на юли.

В кратко петминутно изявление Местан каза още, че политическата ситуация изкушава към думи, към много думи – излишни и тежки думи.

Той беше категоричен, че пресконференцията на ДПС миналия четвъртък не е предопределила, а е ускорила вземането на вярното и правилното решение в интерес на българските граждани – предсрочни избори.



Според него случилото се не заслужава оценки като „произнесена присъда“ над кабинета „Орешарски“.

„Докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски“ с тезата си, че в рамките на 42-то Народно събрание няма възможност за реализиране на друга формула на управлението, освен програмен кабинет с министър-председател Пламен Орешарски“, заяви той.

Нищо не можем да предопределяме, решението е на суверена, подчерта Местан и допълни: „ДПС изрече най-вярната позиция по отношение на „Южен поток“ - един много важен проект за България и за редица европейски страни, който обаче не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а в диалог с Брюксел“.

По думите му преди ДПС да чуе позицията на президента Росен Плевнелиев за свикване на КСНС, от партията решили да излязат с такъв призив. Сега съм още по-улеснен, заяви Местан.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всичко за политическата криза четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още