IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНСwithme година по-късно: ДАНСNoMore

Демонстранти отново се събраха в центъра на София, за да поискат оставката на правителството

19:34 | 14.06.14 г.
<p>
	Една година ДАНСwithme.<em> Снимка: БТА</em></p>

Една година ДАНСwithme. Снимка: БТА

Една година след началото на протестите срещу назначението на депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС, демонстранти отново се събраха в центъра на София, за да отбележат годишнината и да поискат оставката на кабинета.

Протестиращите започнаха да се събират около 18 ч. в района на Президентството и Министерския съвет и тръгнаха на шествие към Народното събрание.

Протестиращите скандират „Оставка!” и развяват българското знаме, знамена на Реформаторския блок и на Европейския съюз (ЕС). Има и плакат с надпис „365 дни протест, 365 дни огради”, съобщава агенция Фокус.

Полиция и жандармерия следят за опазване на реда по време на протеста, който засега протича спокойно, съобщава Дарик.

На 14 юни 2013 година Народното събрание избра без дебати депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Същата вечер хиляди хора излязоха на протест, като демонстрациите в центъра на София с искане за оставка на правителството продължиха няколко месеца.

По около 30 души са се събрали на протеста с искане за оставка на правителството във Варна и Пловдив, съобщава Фокус. В Добрич, Велико Търново, Ямбол и други градове, в които беше обявено, че ще има демонстрации, не се появиха протестиращи, допълва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още