IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два нови парка в Благоевград ще са готови по-рано от планираното

В тях ще бъдат монтирани фитнес уреди, ще има детски и спортни площадки, тротоарни и пешеходни зони

14:09 | 20.06.14 г.
Два нови парка в Благоевград ще са готови по-рано от планираното

Двата нови парка в Благоевград ще бъдат готови преди крайния срок за изпълнението им - 20 май 2015 г., каза директорът на общинската дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ Костадин Георгиев, цитиран от Агенция "Фокус".

Единият парк е между улица „Даме Груев“ и река Бистрица, а вторият е в кв. "216".

„В парковете ще бъдат монтирани фитнес уреди, включително и такива, пригодени за хора с увреждания, ще има детски и спортни площадки, тротоарни и пешеходни зони и всички елементи на парковата среда като цяло. Ще бъдат засети и редки растителни видове”, уточни Георгиев.

Той е категоричен, че проливните дъждове няма да повлияят на качеството на работата, тъй като се извършва постоянен контрол и добави, че изпълнението на проекта няма да се забави.

Изграждането на двата нови парка се извършва по проект „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград“.

Стойността на проекта е над 4,5 млн. лв. Той се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ и се съфинансира от община Благоевград.

По проекта също са рехабилитирани и изцяло обновени редица улици в Благоевград, изградени са също и нови велоалеи, допълни Георгиев.

В срок са приключили ремонтите на улиците „Атон”, „Преслав”, „Панайот Волов”, „Гемеджиите”, „Солунските атентатори”, улица „Славянска” в участъка от улица „Иван Михайлов” до „Дойран” и булевард „Пейо Яворов”, отчете той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още