IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът на Фонда за гарантирани вземания на работниците е с нов председател

Избраният Ивелин Желязков е юридически съветник на Асоциацията на индустриалния капитал

17:28 | 21.07.14 г.
Надзорът на Фонда за гарантирани вземания на работниците е с нов председател

Надзорният съвет на Фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“ единодушно е избрал за свой председател Ивелин Желязков, съобщават от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Желязков е директор „Тристранно сътрудничество“ и юридически съветник на АИКБ.

Фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“ е създаден към Националния осигурителен институт (НОИ) за изплащане вземанията на работниците и служителите по Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя.

Законът се прилага за всички физически и юридически лица, които наемат лица по трудово правоотношение и спрямо които може да се открие производство по несъстоятелност по реда на Търговския закон или по реда на специални закони.

Фондът се управлява от Надзорен съвет, а оперативното ръководство се осъществява от директора на Фонда, като понастоящем изпълняващ длъжността директор е Весела Караиванова – подуправител на Националния осигурителен институт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още