IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миков: Очевидно се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС

При Борисов няма много подготвени мюсюлмани, смята лидерът на БСП

19:13 | 17.08.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Миков: Очевидно се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС

Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на изявлението на Бойко Борисов, който заяви днес в джебелското село Припек, че ако спечели властта, ще даде 10 зам.-министерски места на мюсюлмани. 

Лидерът на ГЕРБ заяви по-рано днес, че партията му и ДПС са политическите субекти с най-много мюсюлмани. "След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще са от българските мюсюлмани”, обеща Борисов.

По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата.

"ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС", категоричен бе лидерът на социалистите.

Малко по-късно Бойко Борисов отговори във Facebook на Миков като заяви, че по време на посещението му в Кърджали е получил оплакване от назначаването на председател на Районната избирателна комисия в града от квотата на ДПС.

"Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС. Напомням, че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, получи председателското място, ДПС, като трета, получи другия важен пост – главен секретар на комисията (това е човекът, който подписва протоколите), а “Атака” ги подкрепи. Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал", написа Борисов в своя профил в социалната мрежа.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Очевидната БСП глупост е попсловична. Все пак е интересно да се чете и слуша Миков. Той е, както всеки БСП шев или активист, лакмус за човешката глупост. Колкото по голям *** си, толкова повече че слушаш Мики и Серги. Истинатъа е че ГЕРБ осъзнават вредата от коялиция с ДПС и искат да започнат възстановяването на България еднолично, което е и единственият начин. БСП, както винаги се занимават главно със деструктивни за страната, а оказа се и за самите тях дейности. Вече е обидно да си БСП електорат :) което е равносилно на мега-***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още