IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протести заради забавени заплати в различни краища на страната

Миньорите от мина "Черно море-Бургас" няма да излязат от рудника в знак на протест, от "Напоителни системи" се събират на протестно шествие в София

09:36 | 18.09.14 г.
Протести заради забавени заплати в различни краища на страната

И днес продължават протестите на работници и служители заради забавени заплати в различни краища на страната. Миньорите от бургаската мина "Черно море-Бургас" ЕАД остават под земята в знак на протест, а планираният национален протест на работниците и служителите от държавното дружество "Напоителни системи" не се отменя, въпреки отпуснатите от кабинета пари за заплати, съобщи БНТ.

Миньорите от мина "Черно море-Бургас" няма да излязат днес от рудника, тъй като от два месеца не са получавали заплати. На 300 метра под земята се намират 45 души. За да се избегнат инциденти в галериите, синдикатът и ръководството на мината са взели мерки и са осигурили спасителни екипи, линейка и храна. От съсловната организация обаче призоваха институциите, от които зависи решаването на проблема, да не се бавят.

Въпреки решението на правителството да отпусне 4,5 милиона лева за заплати в "Напоителни системи", синдикатите не се отказват от протеста. Служители на държавното дружество се събират на протестно шествие в София. Те настояват да получат заплатите си до септември в пълен размер, както и гаранция, че оттук нататък те ще се превеждат всеки месец. Част от работещите в “Напоителни системи” не са получавали парите си от юни.

Шествието започва в 11 часа от площад "Александър Невски", ще премине по улиците "Оборище", "Георги Раковски" и булевард "Цар Освободител" до МС, където ще се проведе и протестен митинг, информира националното радио.

Едночасов протест организират и работещите в "Напоителни системи" в Шумен и Русе, които ще изразят недоволството си и от начина на управление на дружеството и несигурността в системата.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още