IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС ще гласува спогодба на България и Нидерландия срещу двойното данъчно облагане

Ще има промени в Обществения съвет към центъра „Фонд за лечение на деца”

08:03 | 24.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
МС ще гласува спогодба на България и Нидерландия срещу двойното данъчно облагане

Министерският съвет ще разгледа на днешното си заседание проект на спогодба между България и Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите. Това става ясно от дневния ред на кабинета.

Очаква се министрите да гласуват и решение за присъединяване на България към Конвенцията за основаване на Европейски университетски институт. Институтът предлага едногодишна магистърска програма в областта на правните науки, докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки.

Страни по Конвенцията са 21 държави-членки на Европейския съюз. Те са поели задължение да признават дипломите, издадени от Европейския университетски институт. Ратифицирането на Конвенцията от Народното събрание ще даде възможност на младите хора от България да се обучават и да провеждат научноизследователска работа в един от най-престижните институти в Европа в областта на обществените и хуманитарните науки. За България са определени до 12 стипендии годишно.

Министрите ще обновят и състава на Обществения съвет към центъра „Фонд за лечение на деца”. Целта е да се подобри функционирането на Съвета и да се осигурят условия за ползването на достъпна медицинска помощ за най-малките пациенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 8
Rumen_
преди 9 години
Нидерландия? Вярно ли? Такава държава в учебниците по география няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още